Asunto- ja kiinteistökauppa­riidat

Asianajajamme auttavat elämän suurissa hankinnoissa

Asuntokauppa tai kiinteistökauppa on yksilön suurimpia taloudellisia hankintoja koko elämän aikana, jonka vuoksi kauppoihin liittyvissä ongelmissa on ensiarvoisen tärkeää kääntyä ajoissa asianajajan puoleen. Asianajotoimistollamme on mittava kokemus erilaisten asuntokauppa- ja kiinteistökauppariitojen hoitamisesta.

Asuntokauppariidan syyt

Asuntokauppa- ja kiinteistökauppariidat ovat Suomessa melko yleisiä. Riitaan asuntokauppa päätyy useimmiten silloin kun asunnosta havaitaan kaupan jälkeen virhe, joka ei ollut ostajan tiedossa kaupantekohetkellä. Asuntokauppariidoissa kannattaa antaa asia asiantuntevan asianajajan hoidettavaksi jo alkuvaiheessa, koska virheellisesti toimiessa voi menettää oikeuden vaatia mitään hyvitystä kaupasta.

Virheiden luokittelu

Virheet jaetaan kahteen eri luokkaan. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat virheet, joka on ollut myyjän tiedossa kaupantekohetkellä, mutta sitä ei ole kerrottu ostajalle. Vastaavana virheenä pidetään sitä, että myyjä antaa kaupan kohteesta virheelistä informaatiota. Salainen virhe taas on virhe, jota kumpikaan osapuoli ei ole tiennyt kaupantekohetkellä. Molemmissa tapauksissa vastuu virheestä on monissa tilanteissa myyjällä. Virheestä on kuitenkin reklamoitava myyjälle ajoissa tai muuten voi menettää oikeuden vaatia korvausta tai hyvitystä kokonaan.

Ostajan ja myyjän turvana

Olit sitten asunnon myyjä tai ostaja, niin voit kääntyä asuntokauppariidassa meidän puoleemme. Meillä on kokemus molempien osapuolten asioiden hoitamisesta sopimuksista oikeussaleihin saakka. Riidan sovittelu oikeusasteiden ulkopuolella on aina aluksi suotavaa, koska silloin vältytään suurilta oikeudenkäyntikustannuksilta. Jos ratkaisua ei synny, ratkaistaan asia lopulta oikeudessa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää