Rikosasiat

Uhrien ja syytettyjen avustaminen Turun seudulla

Rikosoikeuden erityistuntijana asianajotoimistossamme on asianajaja Antti Palo, jolla on vuosien kokemus rikosprosessien hoitamisesta. Avustamme rikosasioissa sekä rikoksen uhreja että rikoksesta syytettyjä osapuolia. Rikosasioissa toimialueenamme on pääasiassa Turun seutu.

Asianomistaja

Asianomistajia eli rikoksen uhreja avustamme koko rikosprosessin ajan aina esitutkinnasta lainvoimaiseen tuomioon asti. Palvelumme kattaa myös mahdolliset sovittelut. Myös asianomistajan kannattaa kääntyä asianajajan puoleen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mieluiten jo esitutkintavaiheessa, koska esimerkiksi esitutkinnan kuulusteluilla voi olla merkittävä vaikutus oikeudenkäynnissä. Asianomistajalla on oikeus vaatia syytetylle rangaistusta, vaikka virallinen syyttäjä olisi päättänyt jättää syytteen nostamatta.

Vastaaja

Myös vastaajan, eli epäillyn tai syytetyn, asianomistajan tavoin kannattaa turvautua asianajajaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, pääsääntöisesti jo esitutkinnan alkaessa. Olennainen osa Suomen oikeusjärjestelmää on syyttömyysolettama, jonka mukaan jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan.

Oikeusapu

Asianomistajan ja vastaajan on mahdollista saada täysin maksuton tai edullisempi oikeudenkäynti, jos edellytykset tälle täyttyvät. Ensin selvitetään korvaako esimerkiksi usein kotivakuutuksen yhteydessä oleva oikeusturvavakuutus kuluja ja miten paljon. Valtiolta voi myös saada oikeusapua. Nämä asiat selvitetään aina jo alkuneuvottelun aikana.

Ota yhteyttä ja kysy lisää